Barion Pixel
Főoldal/Bőrtípusok/Bőrtípusok jellemzése – Tudd meg milyen bőröd van

Bőrtípusok jellemzése – Tudd meg milyen bőröd van

Bőrtípus meghatározása

 

Fontos megismerni a bőrtípusokat, ez alapján tudjuk kiválasztani úgy a bőrápolás eszközeit, hogy az a legoptimálisabb legyen számunkra.

A legmegfelelőbb készítmények segítségével hosszútávon megőrizhetjük bőrünk jó állapotát.

Elsősorban kozmetikus szakember tudja megállapítani hogy, milyen a bőrünk, de egy nem túl nehéz folyamattal otthon barki meghatározhatja a bőrtípusát.

Ehhez kezdésnek egy nagyítós tükörre van szükség, ami segítségével közelebbről meg tudjuk vizsgálni a bőrünket.

Mit is nézzünk meg?

A pórusainkat. Van-e benne fekete , szürkés vagy fehér anyag? Zártak e vagy nyitottak.

Hol ráncos a bőrünk, mennyire mély?

Hámlik e valahol, esetleg nagyon száraz vagy kipirosodott?

Ha ez megvan, akkor mossuk meg az arcunkat sima vízzel. Finoman töröljük szárazra és figyeljünk arra, hogy mit tapasztalunk? Húzódik esetleg feszül vagy kellemes érzésű, bársonyos sima a tapintása?

Bőrtípusok

Bőrtípusok hétköznapi nyelven

Ilyen a bőrünk, ha normál.

Aki ebbe a bőrtípusba tartozik annak nincsenek mitiszerei vagy nagyon nagyon kevés. Pattanás is csak ritkán fordul elő rajta, elsosorban menstruációs időszakban. Nem zsíros vagy száraz a felülete. Puha, sima, egészséges színű. Az egyik legritkább bőrtípus. Ránézésre azt szokták mondani h de szép bőre van.

Zsíros bőrűek táborában vagy.

Ezt a bőrtípust szoktak a legkevésbé szeretni a bőrproblémái miatt. Hiszen tele van az orron, az állon, homlokon és az arcon is miteszerekkel és a pattanások is gyakran előfordulnak rajta. Olajosan fénylik, tapintása durva, fakó színű. A spontán gyógyuló pattanások miatt gyakran hegek és barna foltok is megjelennek. Nagy jól látszó pórusai vannak. De a pozitív dolgokat sem hagyhatjuk ki: ez a bőrtípus öregszik a leglassabban. Tinédzser korban a legjellemzőbb.

Száraz bőrűek vagyunk:

Felnőtt korban inkább a nőket érinti ez a bőrprobléma. A gyermekkorban és az idősebbekre sokkal inkább jellemző. Minden ötödik embernek van száraz bőre.

Hogy az milyen? A leginkább hajlamos a ráncosodásra. Pórusai nem is igazán látszanak. tapintása durva, kellemetlen. Gyakran hámlik kisebb nagyobb mértékben. Kísérő érzése a borfeszules, viszketés. Időnként kipirosodik.

Vegyes bőr

Vegyes bőrű embereknél keverednek a bőrtípusok. Megtalálható a zsíros terület (homlok, orr, áll) és a száraz-normál bőrterület is. (arc rész).

 

Kozmetikai szemmel:

A bőr alaptípusait a faggyutermelődés és a szaruképződés a hám és az irharéteg víztartalma valamint az izomtónusok mértéke szerint különböztetjük meg. A leggyakoribbak a kombinált bőrök, ahol nem csak egy bőrprobléma van jelen. Pl: tél végén, általánosan jellemzően szinte mindenkinek vízhiányos a bőre. Ez egy olyan bőrprobléma ami attól függetlenül, hogy a faggyúmirigyünk alul vagy túlműködik társulhat a zsíros és a zsirhianyos bőrökhöz is. Bőrtípusok részletezése lent:

Normál bőr jellemzői: üde, tompa fényű, tiszta, pórusai zártak, bársonyos tapintású, üde színű, rugalmas, egyenletesen festékezett.

Termékek Normál bőrre:

Mérsékelten zsírhiányos felszíni vízhiányos bőr jellemzői: matt fényű, az orr hajlatában legfeljebb egy kéz comedo, puderszerű hámlás látható, pórusai zártak, kissé érdes tapintású, üde színű, azonban színét változtatja, hűvös szeles időben fokozott bőrpír figyelhető meg, rugalmassága megfelelő. Javasolt termékek:

Fokozottan zsírhiányos felszíni vízhiányos bőr jellemzői: matt fényű, comedot a bőrőn nem találunk, a bőr pórusai zártak, gyakran korpázóan hámlik, érdes, durva tapintású, érintésre a bőr már bőrpírral válaszol, a vizet, a szappant, az időjárás viszontagságait rosszul tűri, rugalmassága megfelelő. Javasolt termékek:

Mélyrétegi vízhiányos bőr jellemzői: színtelen, pórusaiban fonalszerű, sötét színű comedok látszanak, felszíne érdes, ha megfogjuk a bőrt nyúlik, alakváltoztatás után eredeti alakját csak hosszabb idő múlva nyeri vissza, izomtónusa csökkent, korán ráncosodik. Javasolt termékek:

Olajos seborrhoeas bőr jellemzői: olajosan fényló, pórusai tágak, lágy comedok, zsíros síkos tapintású, sápadt színű, az orr hajlataiban, az állon tágult hajszálerek figyelhetőek meg, rugalmassága legtöbbször megfelelő. Javasolt termékek:

Korpás seborroeas bőr jellemzői: fénytelen, pórusai tágak, bugyorszerűek, kemény, fehér vagy feketefejű nehezen ürülő gyakran zárt comedok, zsíros érdes tapintású, korpázóan hámló, sápadt, szürke színű, az orr hajlataiban az orcákon tágult hajszálerek figyelhetők meg, rugalmassága változó. Javasolt termékek:

Túlzott víztartalmú bőr jellemzői: színe, fénye, pórusainak állapota változó, tapintása feszes, duzzadt. Javasolt termékek:

 

Korpás seborrhoeas felszíni vízhiányos és mélyrétegi vízhiányos bőr jellemzői: matt fényű, pórusai tágak, bennük comedok találhatóak, érdes durva tapintású, sápadt fakó színű, tónusa csökkent.

Zsírhiányos felszíni vízhiányos, mélyrétegi vízhiányos bőr jellemzői: matt fényű, pórusai zártak, érdes tapintású, sápadt, fakó színű, de színe az időjárásnak megfelelően változik. tónusa csökkent. Javasolt termékek:

Kozmetikai cikk ajánló

 

2021-01-23T11:03:22+02:00május 12th, 2020|Bőrtípusok|1 hozzászólás

Share This Story, Choose Your Platform!

Egy hozzászólás

  1. […] Bőrradírt is a bőrtípusunknak megfelelően válasszunk. Te tudod milyen bőröd van? Ha nem tudod pontosan, olvasd el a bőrtípusok jellemzésével kapcsolatos cikkünket. […]

Hagyj üzenetet

Cím

Go to Top