MI AZ A PEELING? ARCBŐR RADÍROZÁSA!

Azt talán mindenki tudja, hogy a bőrünk is változik, megújul, öregszik folyamatosan. Ennek is van egy ciklusa. A legalsó sejtsor 28 nap alatt kerül a bőrfelszínre. Ez a hámképzés, elszarusodás folyamata. A legfelső réteg már nem vesz részt, a bőr anyagcsere folyamataiban.

MIÉRT RADÍROZZUNK? MI TÖRTÉNIK, HA NEM RADÍROZUNK?

A szaruréteg megvastagszik. Ez bizony nem jó. Hátrányosan befolyásol sok mindent, kezdve azzal, h ez az élettelen bőrréteg gátolja a hatóanyagok felszívódását. Hiába krémezzük és próbáljuk kényeztetni bőrünket nem fog aktívan felszívódni. A kamaszok problémás bőrén, pedig kifejezetten átok egy megvastagodott szaruréteg. Gátolja a faggyúmirigyek tisztulási folyamatát, elősegíti a gyulladásos folyamatok beindulását és kitisztítani is sokkal nehezebb.

 

MIT TAPASZTALUNK, HA RENDSZERESSÉ TESSZÜK A RADÍROZÁST A MINDENNAPOKBAN?

Az arcunk “könnyebb” lesz. Hatékonyabban tudjuk ápolni. Gyorsabb eredményeket tudunk elérni. Látni érezni fogjuk, hogy simább, jobb tapintásúvá válik. Eltűnik a fakó színe, hiszen megszabadulunk az elhalt hámsejtektől, élénkké élettel telibbé válik.

HOGYAN RADÍROZZUNK? MILYET VÁLASSZUNK?

Alapvetően, akinek nincs súlyos bőrproblémája annak elég hetente egyszer foglalkoznia ezzel. Egy kamasznak a heti két alkalom a megfelelő.

Ha a kínálatot nézzük bőrradírok tekintetében elég nagy választékkal fogunk találkozni. Két nagy csoportja van mechanizmusuk szerint. A fizikai radírok, amikor mechanikusan dörzsöljük le a szaruréteget, illetve a kémiai készítmények, amik leoldjak a bőrről az oda nem való dolgokat.

Használatuk mindegyiknek egyszerű. A kémiait gyakorlatilag csak felkenjük és rövid hatóidő után lemossuk. A mechanikai radírral vizes kézzel finoman átdörzsöljük a bőrt.

A kémiai tartalmaz egy hámoldó anyagot, leggyakrabban a természetes gyümölcssav a hatóanyaga. A mechanikai radíroknál pedig valami szemcsés anyag található az összetételben. Ez lehet sárgabarack, mandula őrölt magja, tengeri só, gyümölcscukor kristályok, kávé, finom homokkristályok, bármi.

A hatékonyságukat a különböző adalékanyagok hozzáadása fokozza. pl.: a gyulladt bőrre nyugtató hatóanyagok, a szárazra hidratáló anyagok segítik a megfelelő ápolást.

Bőrradírt is a bőrtípusunknak megfelelően válasszunk. Te tudod milyen bőröd van? Ha nem tudod pontosan, olvasd el a bőrtípusok jellemzésével kapcsolatos cikkünket.

Ezzel a kis kozmetikai gyakorlattal sok pozitív változást hozunk a bőrápolásunkba.

Javasolt arc – és testradírok: