Gyakorlati tapasztalatok bizonyítják, hogy a különböző bőrtípusok, a különböző évszakokban máshogy viselkednek az időjárás változásainak hatására.

A csapadék, a szél, a napfény, a hőmérséklet változása az egyes évszakokban kedvezően vagy éppen kedvezőtlenül befolyásolja az egyes kozmetikai rendellenességek létrejöttét.

Lehetőségeink az egyes évszakokban kezelésükkel kapcsolatban is jelentősen eltérhetnek.

Téli bőrápolás, avagy a hideg hónapok kozmetikája ebben az évszakban is nagyon fontos!

A zord időjárás olyan esztétikai és kozmetikai rendellenességek forrásává válhat amivel más évszakban nem találkozunk. Az alacsony hőmérséklet, a napfény hiánya, a hűvös szél, sajnos mind kedvezőtlenül befolyásolja bőrünk állapotát. Ilyenkor kivörösödik, piros száraz felületű, hámló foltok jelennek meg rajta, viszkető húzódó érzéssel.

Csökken a bőr hidratácioja, ezzel a rugalmassága, vérkeringese, feszessége is. A bőr védelme az időjárás viszontagságai ellen tehát feltétlen szükséges. Több figyelmet kell erre fordítanunk. Gazdagabb, intenzívebb krémeket használhatunk és a rendszeres hetenként masszázs a bőrtipusnak megfelelő hatóanyagokkal is ellensúlyozza a bőrünket érő negativ hatásokat. Figyeljünk a vitamindús táplálkozásra fokozottan, hiszen a vitaminhiányos állapot a bőrünkön is meglatszik. A sok folyadék bevitele most is alapvető. Illetve a fűtött lakások száraz levegője ellen helyezzünk el párologtatót.

Figyelj arcod szakszerű ápolására a téli hónapokban is. Fontos, hogy mindig bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokat válassz!