Hidratáló krémek

Ez az a krémcsoport, ami bőrtípustól függetlenül mindenki fürdőszobájában ott a helye, alapkrémnek számít, hiszen hidratálni mindenki bőrét kell, lehet az bármilyen. De mit is jelent az, hogy hidratáló? Legegyszerűbben úgy fogalmazhatjuk meg, hogy vízzel feltöltjük a bőrünket, pótoljuk a hiányzó nedvességet.

Ha csökken a bőrünk víztartalma az sok mindent befolyásol. Első sorban a látványos részét ott figyeljétek meg ha belepillantunk egy tükörbe. A ráncok elmélyülnek, a bőr turgora csökken, akinek a korából adódóan még nem barázdált az arca, annak “gyűrötté” válik. Veszít feszességéből, rugalmasságából. Felszíne húzódik, kellemetlen érzéssel párosulva. Még viszkethet is.

Tudnunk kell, hogy bőrünk átlagosan 300ml vizet veszít naponta. Nyáron melegben ez akar a duplája is lehet es sajnos vannak olyan körülmények az életünkben amik szintén kedvezőtlenül befolyásolják es elősegítik a bőrünk kiszáradást. Melyek ezek?

  • Alacsony páratartalmú száraz levegő
  • napozás szolárium, légkondicionáló
  • sós vízben való fürdés
  • dohányzás
  • alkohol és koffein fogyasztás.

Ne felejtsük el hogy sokkal hamarabb kialakulnak a ráncok a bőrünkön es gyorsabban öregszik az arcunk ha a víztartalma nem megfelelő.

Szüksége van a sejtek alapvető müködéséhez es a bőrben lezajló biokémiai folyamatok zökkenőmentes lefolyásához.

Milyen egy jó hidratáló krém?

Elsősorban pótolja a hiányzó nedvességet, tartalmaz valami olyan anyagot ami megköti a nedvességet pl. hyaloronsav, vagy tejsav. Tartalmazhat természetes hidratáló alapanyagokat, mint pl. aloe Vera, shea vaj, ami kiváló hidratáló tulajdonságú. Vagy pl. a Lecithin javítja a vizmegkoto kepesseget. A Zsurló magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően növeli a bőr vízfelvevő képességét. Építsük be a napi rutinunkba a hidratálók használatát.

Reggel a magas víztartalommal bíró krémekre van szüksége a bőrünknek. Este a gazdagabb regenerálókon van a hangsúly. Javasolt hidratáló krémek: