Napi bőrápolási rutin

Az arcápolás napi rutinja ugyanúgy hozzátartozik jó esetben a mindennapjainkhoz mint a fogmosás. Reggel és este foglalkozzuk pár percet a bőrünkkel, megéri rá szánni azt a kis időt, mert az ápolt bőr mindig szebb.

Röviden a lépések:

  • Tisztítás
  • Szérum / esszencia
  • Krémezés

Nem is bonyolult igaz?

Picit bővebben hogy értsük is hogy miről van szó.

1. A tisztítás

Reggel és este is az első művelet amivel kezdjük. A tiszta bőr alapvető. Megtisztítjuk a szennyeződésektől, smink maradványoktól. Így nem tömődnek el a pórusok és nem okoznak egyéb bőrproblémákat, valamint a felszívódást sem gátolja semmi.
Bőrtípusnak megfelelően válasszunk készítményt. Széles palettábol választhatunk az arctejek, tonikok, arclemosok, arcvizek kínálatából. Hetente egyszer iktassunk be egy radírozást vagy más néven peelinget is.

2. Szérumok/esszenciák

Sokkal nagyobb koncentrátumban tartalmazzak a hatóanyagokat és előkészítik a bőrt a krémezes előtt, mélyen behatolnak a bőrbe, könnyebb, lágyabb állagúak, fokozzak a krémek hatásfokát. Mielőtt a krémet felvisszük utána, hagyjunk neki időt teljesen felszívódni.

3. Krémezés

A választásnál vegyük figyelembe bőrtípusunkat, életkorunkat, bőrproblémáinkat. Érdemes külön éjszakai és nappali krémet használni. A nappali könnyebb, lehet hidratáló, fényvédővel. Az éjszakai táplálóbb regeneráló, gazdagabb. Kiegészíthetjük még a napi rutint szemránckrémmel is, ami speciálisan a szem érzékeny bőrének ápolására szolgál.

Mindig bőrtípusunknak megfelelően válasszunk kozmetikai terméket. Te tudod milyen bőröd van? Ha nem tudod pontosan, olvasd el a bőrtípusok jellemzésével kapcsolatos cikkünket.

Ezzel a kis kozmetikai gyakorlattal sok pozitív változást hozunk a arcápolásunkba.

Napi arcápolási rutinhoz: Itt mindegyik lépéshez megtalálhatóak a megfelelő ilcsi termékek.

Javasolt kozmetikumok: